• Vandaag besteld = zelfde dag verzonden!
  • Gratis verzending v.a. €50,-
  • Veilige betaling via iDeal of PayPal

TIPS EN TRICKS

Hoe blijf je gemotiveerd om te sporten

Jaaa… dat was even een klap maandag om te horen dat alle sportscholen 5 weken dicht gaan?! Ik hoop dat het goed met jou gaat en iedereen om je heen. Dat ik in het weekend een blog schrijf en direct publiceer komt eigenlijk nooit voor, maar ik vond het nu echt belangrijk om jou te kunnen helpen en motiveren.

Lees meer »

DE SPORTSCHOLEN ZIJN DICHT, WAT NU?!

Nu de sportscholen door de nieuwe coronamaatregelen dicht zijn gaan mensen massaal weer op zoek naar oplossingen om hun spieren niet tot nauwelijks te verliezen. De grootste nachtmerrie van velen is nu werkelijkheid geworden, het enige wat de meeste nog als vrijetijdsbesteding hadden kan nu ook niet meer. De afgelopen maanden heb je hartstikke hard gewerkt om weer terug op niveau te komen en misschien wel beter te worden dan vorig jaar, maar nu zie je alles weer wegvallen. NEE, zo gaan we het niet doen! We kijken naar de oplossingen die we kunnen vinden om zoveel mogelijk bezig te kunnen blijven en spieren te behouden.

Lees meer »

Kan je vet omzetten in spieren

Vet omzetten in spieren is een concept dat zwaar wordt gepusht in fitnessmedia, zonder veel indicatie. Integendeel, de specifieke oorsprong ervan is onbekend, en misschien is het gewoon meer een figuurlijke manier om fit te worden, maar wordt het verkeerd geïnterpreteerd door de letterlijke waarheid te beschrijven. Hoe dan ook, het geloof hierin heerst tegenwoordig in de branche. Dus laten we meteen beginnen met het antwoord...

Lees meer »

Spierherstelmaaltijd

Zet binnen 15 minuten een heerlijk gerecht voor jou en je spieren op tafel. De beste maaltijd om meteen na jouw workout je spieren optimaal te laten herstellen. 

Lees meer »

Samen met je gymbuddy

Een spotter kan ervoor zorgen dat je nog net die ene herhaling eruit weet te persen. Klinkt logisch - hij helpt je een deel van het gewicht omhoog te duwen, niet? Maar nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat het vooral een mentale kwestie is.

Lees meer »

Alcohol en spierherstel

Vrijdag na je werk nog even voor de vrijmibo de sportschool in en daarna gezellig met je collega’s borrelen of met vrienden op stap. Een heerlijk vooruitzicht als de week begint, maar is het ook goed voor je gains? Je houdt je strak aan je voedingsschema en haalt het maximale uit je trainingen, maar let niet op je alcoholgebruik, wat voor gevolgen heeft dit en is dit zo erg?

Lees meer »

Afvallen met eiwitten

De voedingsbron ‘eiwitten’ is één van de belangrijkste bouwstenen van je lichaam en vormt een hoofdbestanddeel van het spierstelsel. De eiwitten helpen je spieren op te bouwen en te behouden, zorgen ervoor dat je lichaam functioneert zoals het doet en helpen je met afvallen en dan ook nog eens dat vet eraf te houden. De werking van eiwitten en gewichtsverlies is heel leuk, maar ook heel erg ingewikkeld. Maar het is wel heel makkelijk om meer eiwitten in je dieet te verwerken, zodat je dus begint met afvallen, dat kan vandaag al!

Lees meer »

Proteïne kaiserschmarren

Een van de lekkerste herinneringen die ik heb aan de wintersportvakanties in Oostenrijk zijn deze kaiserschmarren. Na een ochtendje skieën streken we ’s middags neer op een terrasje van een berghut aan de piste, om daar te genieten van een welverdiende lunch.

Lees meer »

De beste ABS workout

Een sixpack heeft iedereen, maar lang niet bij iedereen zie je 'm. Als er al ergens een sixpack tevoorschijn lijkt te komen, blijft vooral dat onderste deel lastig. 

Lees meer »

Voordelen van eiwitshakes

Veel sporters zweren bij het gebruik van een eiwitshake. Naast het feit dat het in vele gevallen lekker smaakt, is het bevorderlijk voor je spierherstel. Nieuw onderzoek heeft aangetoond wat het verschil in massatoename is tussen wél- en niet-gebruikers van een eiwitshake.

Lees meer »

Bananenpudding

Snel en simpel. Voor als je echt geen tijd hebt om een ontbijt klaar te maken is dit de juiste oplossing. Zo krijg je snel alvast een portie eiwitten binnen, waardoor je minder snel weer trek krijg. Door de vele eiwitten is je lichaam voor een lange tijd verzadigd.

Lees meer »