Proteïne kaiserschmarren

Gepubliceerd op 27 februari 2020 om 11:53

Een van de lekkerste herinneringen die ik heb aan de wintersportvakanties in Oostenrijk zijn deze kaiserschmarren. Na een ochtendje skieën streken we ’s middags neer op een terrasje van een berghut aan de piste, om daar te genieten van een welverdiende lunch.

Ik hoefde nooit lang over mijn keuze na te denken en koos steevast voor deze heerlijke kaiserschmarren: een in stukken gesneden luchtige pannenkoek, royaal bestrooid met poedersuiker en kaneel. Verrukkelijk!

 

Ingrediënten

  • 135 g bloem
  • 200 ml melk
  • 3 eieren, gesplits
  • 2 scheppen Growth Protein
  • 1 tl suiker
  • Snufje zout
  • 2 el witte rozijnen
  • 1 el boter

 

Optioneel

  • Rum
  • Pistachenoten

 

Om erbij te serveren

  • Pruimenjam (andere jam kan ook)
  • Poedersuiker
  • Kaneelpoeder

 

Bereiding

  1. Klop de bloem, eidooiers, Growth Protein, melk, suiker en zout tot een glad beslag en roer de rozijnen, pistachenoten en rum erdoor. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf en spatel in delen door het beslag.
  2. Verhit de boter in 2 koekenpannen op laag vuur en verdeel het beslag over de pannen. Bak 3 min. Snijd de pannenkoeken in vieren en keer de kwarten om met behulp van een spatel. Verdeel nu met de spatel de kwarten in kleinere stukjes. Bak nog 3 min. en keer regelmatig.
  3. Bestuif de kaiserschmarren met de poedersuiker en serveer met de jam.

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.